Varice

Varice – Tratamente Naturiste

Varice – dilatatii ale venelor superficiale, ce sunt vizibile sub piele. Varicele apar de obicei la nivelul gambelor si sunt provocate de o alterare a valvulelor ce impiedica in mod normal sangele sa curga inapoi in jos si care nu isi mai indeplinesc rolul, antrenand astfel un reflux al sangelui.

Varice – Semne si simptome

 • aparitia pe picioare a unor vene dilatate si sinuoase, sub forme de cordoane albastre, vizibile sub piele;
 • senzatie de greutate in picioare
 • crampe musculare, furnicaturi, dureri ale picioarelor, etc.
 • Varice – Prevenire

  Prevenirea dezvoltarii varicelor implica masuri precoce de tratament al insuficientei venoase, de exemplu purtarea de ciorapi elastici, in special in cazul in care aveti in familie persoane ce sufera de varice.


  Insuficienta venoasa cronica este foarte frecventa, aproximativ 20% dintre femei au probleme de varice. Evolutia varicelor se face spre agravare progresiva, iar principalele complicatii sunt in special ulecere varicoase, inflamatia si ocluzia venei printr-un cheag de sange, precum si ruptura varicelor insotita de sangerare.

  Asadar, eliminarea varicelor nu se recomanda doar datorita scopului estetic, ci urmareste si ameliorarea eventualelor simptome, precum si prevenirea complicatiilor ce pot aparea in cazuri mai grave de varice.

  Varice – Tratamente Naturiste Recomandate

  Alun – infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite la 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi sau se aplica pe zona afectata de varice sub forma de comprese. Deasemenea, pentru varice se recomanda si tinctura din frunze de alun. Acesta se prepara astfel: 100 gr de frunze se pun in 200 ml de alcool de 70 grade. Se iau 20 – 30 de picaturi pe zi.

  Castan porcesc – alifie obtinuta din miezul fructelor, amestecat cu unt sau untura. Alifia se aplica pe zona afectata.

  Galbenele – se prepara o alifie din 10 gr de flori; aceasta se amesteca cu unt sau untura si se aplica pe zona afectata.

  Otet de mere – se aplica otet de mere pe zona afectata de varice si se maseaza usor. Pentru rezultate excelente, acest procedeu se face atat dimineata, cat si seara.

  Papadie – preparam o infuzie din 2 lingurite de planta uscata si maruntita la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat acoperit timp de 15 minute, apoi se consuma cate 2 – 3 cani pe zi

  Varice – Remedii Naturiste Recomandate

  Patlagina – peste 2 lingurite de pulbere de frunze uscate de patlagina se toarna 250 ml de apa clocotita. Se lasa vasul acoperit timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se beau doua cani pe zi.

  Rachitan – decot din 4 linguri de planta uscata si maruntita la 250 ml de apa. Se beau 3 cani pe zi.

  Sunatoare – peste o lingura de palnta se toarna 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 5 – 10 minute; se beau 3 cani pe zi.

  Tataneasa – pentru varice puteti prepara un decot dintr-o lingura de radacina de tataneasa cu 250 ml de apa. Decotul se fierbe timp de 30 de minute. Se beau 3 cani pe zi

  Urzica – infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite de urzica cu o cana (200 ml) de apa. Infuzia se consuma de 2 ori pe zi. Pentru varice, este de real ajutor si urzica moarta – infuzie din 3 linguri de flori proaspete de urzica moarta la 200 ml de apa clocotita. Se lasa vasul acoperit timp de 30 de minute, iar apoi se strecoara. Beti 3 cani pe zi.