Colica abdominala

Colica abdominala – Tratamente Naturiste

Colica abdominala – se manifesta prin dureri in zona abdomenului. Aceasta este cauzata de unele tulburari ale sistemului digestiv.

Colica abdominala – Tratamente Naturiste Recomandate

Anason – pentru colica abdominala anasonul poate fi folosit sub forma de infuzie (20 gr planta la 1 litru de apa), pulbere (4 gr pulbere de anason pe zi), sirop (50 ml pe zi) sau ulei de anason (in ceai, 5 picaturi pe zi).

Brancuta – se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta maruntita si 250 ml de apa. Se consuma 2 – 3 cani pe zi. Pentru copii infuzia se va prepara dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa. Brancuta este eficienta in colica abdominala si sub forma de cataplasme calde aplicate pe abdomen.

Brusture – folosim cataplasme calde pentru calmarea durerilor abdominale. Se poate prepara si infuzie din brusture.

Chimen – chimenul contine substante active ce calmeaza colica abdominala. Se prepara o infuzie dintr-o lingura de chimen cu 200 ml apa clocotita. Se consuma seara, inainte de culcare.

Fenicul – un remediu naturist este infuzia de fenicul, consumata cat mai calda. Pentru colici abdominale la suguri – se prepara o infuzie, timp de 20 de minute, dintr-o lingurita de pulbere la o cana de apa. Pentru durerile abdominale se poate utiliza cu mare succes si uleiul de fenicul. Se fac masaje cu ulei caldut de 2 – 3 ori pe zi.

Marar – in 150 ml lapte se fierbe o lingura de marar maruntit, timp de 10 minute. Acesta se consuma fierbinte.

Menta – calmeaza durerile abdominale consumul a 3 cani pe zi de infuzie fierbinte. Menta poate fi utilizata si sub forma de comprese caldute cu ceai.

Musetel – in formele acute de colica abdominala se recomanda consumul a doua cani pe zi de infuzie de musetel. In formele mai usoare de colica abdominala, se consuma cate o cana pe zi.

Colica abdominala – Remedii Naturiste Recomandate

Nuc – se folosesc comprese cu decot cald din frunze de nuc.

Rozmarin – 3 cani pe zi de infuzie de rozmarin (1 lingurita planta la 250 ml de apa). Sau cataplasme pe locul dureros (se macina planta fin folosind rasnita de cafea, iar pulberea obtinuta se amesteca pana la omogenizare cu putina apa calda. Se intinde pasta pe o bucata de tifon si se aplica pe locul dureros).

Salvie – 1 lingurita tinctura diluata se consuma inainte cu 15 minute de mesele principale. Tinctua de salvie contribuie la distrugerea germenilor patogeni.

Scortisoara – se consuma cate o lingurita de scortisoara macinata in diverse preparate.

Sulfina – se pun cataplasme cu sulfina pe abdomen, apoi se invelesc cu folie de nailon si deasupra se pune o sticla cu apa calda.

Sunatoare – ajuta la calmarea durerilor abdominale; se consuma cate 2 – 3 cani pe zi de infuzie de sunatoare.

Tataneasa – se folosesc cataplasme pentru reducerea durerilor abdominale. Cateva radacini de planta se spala si se oparesc. Apoi, acestea se blenduiesc impreuna cu putin spirt si cateva linguri de ulei de masline. Se aplica pe abdomen sub forma de cataplasme/<.p>

Trifoi rosu – este un remediu bun pentru a calma colica abdominala. O mana de planta se fierbe timp de 10 minute intr-un litru de apa. Cu plantele oparite se pun cataplasme calde pentru calmarea durerilor. Acestea pot fi folosite inclusiv la copii.

Ventrilica – aceasta se foloseste sub forma de tinctura: se face o frectie cu tinctura de ventrilica pe locurile dureroase.