Boala ALZHEIMER

Boala ALZHEIMER

Boala ALZHEIMER – determina o degenerare a celulelor creierului, care se manifesta prin pierderea treptata a facultatilor intelectuale, ajungand pana la dementa. Este avansata ipoteza unei predispozitii genetice asociata cu factori favorizanti. Exista o forma familiara rara (adica gena deficienta poate fi transmisa de catre un singur parinte copilului), cu declansare inainte de 60 de ani. Aceasta boala a epocii moderne, denumita Boala ALZHEIMER afecteaza in general persoanele in varsta, in special dupa pensionare.

Boala ALZHEIMER afecteaza 2-6% din persoanele cu varsta peste 65 de ani, 10% din cele de 80 de ani si 20% din cele peste 85 de ani. Se estimeaza o dublare a numarului de cazuri pentru urmatoarea perioada.

Boala ALZHEIMER – simptome

 • tulburari ale memoriei
 • aparitia depresiei
 • pierderea autonomiei
 • dezorientare in timp si spatiu
 • tulburari de limbaj
 • dificultati in recunoasterea locurilor familiare, ale obiectelor si a sunetelor, etc
 • Boala ALZHEIMER – Tratamente Naturiste Recomandate

  Afine – datorita efectului antioxidant si antiinflamator, aceste fructe lupta impotriva aceste afectiuni denumite stiintific Boala ALZHEIMER. Se recomanda consumul de fructe de afin crude. Este demonstrat ca o persoana ce consuma regulat afine, are o capacitate mai mare de invatare si o memorie mai buna. Deasemenea afinile contribuie la imbunatatirea coordonarii motorii si impiedica procesele degenerative la nivelul sistemului nervos.

  Ginko Biloba – aduce reale beneficii bolnavilor de ALZHEIMER, inca dupa prima luna de tratament. Tratamentul pentru Boala ALZHEIMER poate fi sub forma de tinctura: 30 de picaturi de tinctura de ginko biloba de 3 x pe zi; infuzie: o lingurita de frunze uscate si maruntite se lasa la infuzat timp de 10 minute impreuna cu 200 ml apa fierbinte. Se consuma 2-3 cani pe zi; pulbere: 1 lingurita de pulbere de ginko se lasa la infuzat in 250 ml apa clocotita timp de 15 minute. Se filtreaza si se consuma cate 2 cani pe zi.

  Papadie – se face o cura de tije de papadie combinata cu urzici, nuci macinate, seminte de in sau mac. Acestea sunt benefice pentru a tine sub control boala ALZHEIMER, papadia fiind o sursa de lecitina cu efecte pozitive pentru creier.

  Roinita – se prepara o infuzie din 1 lingurita de frunze uscate si maruntite cu 250 ml apa clocotita. Se consuma cate o cana pe zi.

  Salvie – consumul de salvie restabileste in mare masura memoria. Se ia cate o lingurita de tinctura diluata cu putina apa de cate 4 ori pe zi. Tratamentul se ia in cure de cate 4 luni cu o luna pauza.