Amnezie

Amnezie

Amnezie – pierderea memoriei pe o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Pierderea memoriei poate fi partiala sau totala, atat a informatiilor dobandite in trecut, cat si a celor din prezent.

Principale cauze ce conduc la amnezie sunt socurile psihice puternice sau imbatranirea.

Amnezie – Tratamente Naturiste Recomandate

Afine – sunt fructe pline de antioxidanti ce ajuta la prevenirea si chiar tratarea problemelor legate de amnezie. Se consuma fructe de afine, cate 200 gr pe zi.

Amestec palnte – se iau trei parti egale de planta din coada soricelului, coada calului si ciubotica cucului. Peste doua lingurite din acest amestec se toarna 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat, acoperit, timp de 10-15 minute. Se recomanda a se consuma cate 2 cani pe zi.

Bitter suedez – este un remediu naturist excelent. Acesta se consuma zilnic, cate 2 lingurite. Bitter-ul suedez se poate cumpara de la magazinele naturiste.

Ceai verde – substanta continuta de ceaiul verde reduce depunerile arteriale ce sunt strans legate de pierderile de memorie si probleme neurologice. Se consuma cate 2 cani pe zi de ceai verde, insa niciodata dupa ora 18.

Macese – atunci cand ai amnezie, consumnul de maceste este de mare ajutor. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita fructe maruntite si 200 ml apa clocotita. Se consuma cate 2 cani pe zi. In caz de amnezie si consumul de fructe proaspete de maces este de mare ajutor.

Mar – merele au proprietati ce te feresc de dementa, iar vitamina C continuta, ajuta in recuperare in cazul Bolii ALZHEIMER.

Amnezie – Remedii Naturiste Recomandate

Leurda – pentru amnezie se recomanda tinctura de leurda. Se iau cate 10-15 pcaturi de tinctura de leurda diluate cu 100 ml de apa, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inaintea meselor principale.

Paducel – se folosesc frunzele, fructele sau florile de paducel pentru a trata amnezia in mod naturist. Se lasa la macerat in 500 ml de apa rece, timp de 12 ore, 2 linguri de planta maruntita. Se strecoara si se beau cate 2 cani pe zi, cu cate 8 picaturi de tinctura de paducel.

Urzica – pe langa multiplele beneficii aduse organismului de catre acesta minunata lanta, urzica ajuta la imbunatatirea memoriei. Aceasta se consuma sub forma de infuzie ( o lingurita de planta maruntita cu 200 ml de apa fierbinte). Se beau 2-3 cani pe zi. Urzica se recomanda si pentru detoxificarea organismului.

Ventrilica – se consuma pentru amnezie cate doua cani pe zi de infuzie de ventrilica (o lingurita lanta cu 200 ml apa clocotita). Pentru un efect mai sporit, se poate combina cu coada soricelului.