Alcoolismul

Alcoolismul este o problema deosebit de complexa. Exista o serie larga de consecinte ale consumului de alcool, incepand cu scaderea atentiei, somnolenta, diminuarea randamentului fizic si intelectual, alterarea fizicului si a sanatatii. Consumul necontrolat de alcool afecteaza grav ficatul si stomacul, celulele cerebrale si activitatea cardiaca normala.

Tratatamentul pacientilor pentru a vindeca alcoolismul este de obicei de natura medicamentoasa, pshiologica, dar se pot folosi si cateva remedii naturiste prin care se poate reduce drastic consumul necontrolat de alcool.

Tratamente naturiste pentru a trata alcoolismul

Afinele – pentru a combate alcoolismul se consuma aproximativ 100 gr afine / zi.

Amestec de ierburi – 4 parti de cimbru salbatic se amesteca cu o parte pelin si o parte tintaura. Intr-o cana cu apa fierbinte, se pune o lingura din acest amestec si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara.Timp de doua luni se consuma cate o lingura din acest decot, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Apa – hidratarea este importanta in tratarea oricarei dependente, deci, daca esti pe punctul de a ceda tentatiei, bea cateva pahare cu apa. Nevoia de alcool va disparea.

Corn de vaca – se pilesc 2 cm dintr-un corn de vaca, iar pilitura se amesteca cu 1 litru de alcool. Repulsia fata de alcool se instaleaza repede dupa ingerarea unei cantitati din amestec.

Fierea pamantului – se amesteca fierea pamantului cu pelin in cantitati egale si se puna o lingura din acest amestec intr-un pahar cu apa fierbinte. Se consuma cate o lingura de 3 ori pe zi, timp de 2 – 3 luni.

Grefa – grefele inlocuiesc cu success nevoia consumului de alcool. Se consuma cate doua grefe la fiecare masa, timp de o luna.

Leustean si dafin – in 250 ml de vodka, se pune o radacina de leustean si 2–3 frunze de foi de dafin. Se lasa lasa timp de 2 saptamani intr-un spatiu intunecat, apoi se da alcoolicului sa bea un pahar intreg. Acest remediu va provoca greata pesoanei in cauza, numai la vederea paharului cu alcool, vindecand alcoolismul.

Macrisul – intr-un litru de apa se pun 25 gr radacina uscata de macris. Se lasa la fiert o ora, apoi 30 de minute la infuzat. Se consuma cate 50 ml de decot de 2 ori pe zi.

Mesteacan – un remediu eficient impotriva dependentei de alcool, este fumul de aschii din lemn de mesteacan presarate cu zahar. Persoana in cauza, trebuie sa inhaleze acest fum.

Mierea – se administreaza cate 6 lingurite de miere din 30 in 30 de minute de 3 ori dimineata, apoi dupa fiecare masa cate 4 lingurite, timp de o luna. Apoi se continua cu cate 2 lingurite dimineata tot o luna. Specialisti au ajuns la concluzia ca inclinatia exagerata spre consumul de alcool este semnul lipsei de potasiu din organism, astfel mierea, continand potasiu, va contracara setea de alcool. Acest tratament nu se recomanda persoanelor care sufera de diabet.

Remedii naturiste ale medicinei alternative pentru a trata alcoolismul

Presopunctura – in intregul corp uman, se intalnesc cca 800 de puncte care pot fi stimulate, prin manevre efectuate cu varfurile degetelor. In cazul alcoolicilor se recomanda urmatoarele puncte:
– coltul pestelui – situat pe palme la baza degetului mare
– valea adunarii – situate la o masura (grosimea unui deget) deasupra urechii
– varful nasului – se apasa puternic cu unghia in santul de deasupra nasului.

Cristaloterapia – se poarta un medalion de ametist la gat. Ametistul este piatra ideala pentru ameliorarea starilor de tensiune, eliminand anexietatile. Culoarea ametistului este compusa din albastru care linisteste, si rosu, care reprezinta actiunea. Purtarea acestuia trateaza alcoolismul.

Autosugestia – deoarece adevarata cauza a unei boli se afla in mintea umana. Subconstientul formeaza si elimina obisnuintele. Daca dorinta de a se elibera de viciu este mare, vindecarea este certa.